Sómasszázs – Bőrradír és Méregtelenítés Egy Kezelésben

A sómasszázs egyre elterjedtebb, hiszen a kezelésben a só és az illóolajok együttes hatása kellemesen üdíti fel testünket.

A só egy kristály, mely az emberi életben nélkülözhetetlen. Túlzott fogyasztása nem ajánlott, azonban az ember számtalan jótékony hatására is rájött. Valószínűleg nem is tudnánk élni nélküle. Külön masszázstechnika épül a sóra.

– Mindennap megjelenik az életünkben, hiszen ételeink ízesítése mellett, már nagyon régóta a szépészetben és az egészségügyben használatos. Gyógyító hatásait úgy fedezték fel, hogy a sóbányában dolgozók között nem volt egy ember sem, akinek légzőszervi betegségei lettek volna.

Ma már egyre jobban elterjedtek a só különböző gyógyító célú felhasználási formái; mehetünk sóbarlangba, sóterápiára sőt, sómasszázst is igénybe vehetünk.

A sómasszázshoz alapvetően háromféle sót használnak fel:

– Himalája só

– Holt tengeri só

– Utahi, sivatagi só

A wellness szolgáltatások között egyre több helyen szerepel a sómasszázs. Ennek a masszázsfajtának különleges hatása a só gyógyító erejében rejlik. A só rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

A kezelés

A masszázs során a sót masszázsolajjal keverve masszírozzák bele a bőrünkbe. Az egész testet végigmasszírozzák a lábunktól a fejünk búbjáig. Így a só mindenhol kifejtheti jótékony hatását. Amellett, hogy szervezetünk számára hasznos anyagokkal töltődünk fel kiemelt hatása a sómasszázsnak a méregtelenítés és a bőrradírozás. Az apró kristályok bőrrel való érintkezése ugyanis megszabadít minket elhalt felső hámsejtjeinktől, kinyitja pórusainkat és ezáltal új lélegzethez juttatja bőrünket. A mélyebben lévő hámszövetek a só és az illóolajok hatására megszabadulnak a felhalmozódott méreganyagtól. A sóban található ásványi anyagok és nyomelemek pedig felszívódnak és kifejtik jótékony hatásukat a szervezetünkben.

A kezelés végén letörlik a felesleges sót egy vizes kendővel. A zuhanyzást kifejezetten kérik mellőzni néhány óráig, hogy a megmaradt só nyugodtan felszívódhasson.

A sómasszázs szalonokban és egyes egyéni masszőröknél is igénybe vehető. Általában 40-120 perc között mozog időtartama.

A sómasszázs testnek-léleknek is jó mert erősíti az immunrendszert a felhasznált olajtól függően pedig frissítő-nyugtató hatása van