Hogyan Rendezd Be Masszázs Szalonodat?

A Feng-shui alapvető célja, hogy az egyéneket összhangba hozza a környezetükkel, a tárgyakat az energiákkal, azaz adjon egy hozzá illő stílust az elemeknek, segítse az energia szabad áramlását.

Egy masszázsszalon esetében a vendégeknek és a szolgáltatóknak kell harmóniában lenniük egymással, a kapott vagy végzett tevékenységgel és nem utolsó sorban a környezetükkel.

A masszázs egy bizalmi szolgáltatás, a vendég és a szolgáltató között meg kell lennie egy alapvető bizalmi állapotnak, hiszen a másik ember intim szférájába való belépésről van szó. A bizalmi állapot kialakulásának alapfeltétele a megfelelő környezet megléte. Egy komor, hidegséget sugárzó, akár lepusztult környezetben senki nem szívesen adja át magát egy szolgáltatásnak, különösen igaz ez a masszázsra. Néha azonban mindent felújítunk, szép berendezési tárgyakat és meleg színeket használunk, mégsem teljes a kép. Nem látjuk mi az, de valami nem jó. Ilyenkor valószínűleg arról van szó, hogy a tárgyak nem megfelelő elrendezése gátolja az energiák szabad áramlását és így nem tud teljesülni a belső tér és emberek közti összhang.

Érdemes tehát figyelembe vennünk néhány fontos Feng-shui alapelvet mielőtt megnyitnánk saját szalonunkat.

  1. Használjunk természetes anyagokat! Kerüljük a műanyagból és üvegből készült berendezési tárgyakat, ahol csak lehet! Próbáljunk olyan bútorokat választani, melyek természetes – föld által képzett és rajt megtalálható- anyagból készülnek (fa, rattan)
  2. Figyeljünk a színhasználatra! Mivel masszázsszalonról van szó érdemes meleg színeket használni, ha az ügyfelek levetik ruháikat ne keltsen bennük fázó érzést a hideg színek látványa. Emellett fontos, hogy egy helyiségen belüli falakon vagy egyéb burkolatokon ne használjunk kettőnél több színt! Ha a színeknek ellentétpárjai megjelennek az pedig az egységet jelzi.
  3. Használjunk minél több textíliát! Az üveget kerülni kellene, de mivel az ablakot csak nem falaztatjuk be ezért legjobb, ha textilekkel takarjuk el. Ezek segítik a Csi- az energia benntartását, áramlását és otthonos érzést keltenek a belépőben.
  4. Világításra használjunk kisebb rejtett megvilágításokat, oldalfényeket! Semmiképp ne csillárt vagy nagy fényforrást helyezzünk el a szalonban.
  5. Gazdagság-bőség. Egy vállalkozásnál nem utolsó szempont. A hullámos, szabálytalan és lépcsős formák, valamint a kék szín környezetbe csempészése megidézheti a vállalkozó masszőr szerencséjét!