Kinek Ajánlott a Gyógymasszőr Képzés?

Gyógymasszőr munka közben
Gyógymasszőr munka közben

Mi is pontosan az ő feladata? Kik azok az emberek, akikből jó szakember válhat?

A gyógymasszőr feladata a páciens fájdalmainak enyhítése, a stresszoldás, és a sérülések gyógyulásának elősegítése. A szakmai hozzáértés mellett fontos, hogy emberileg olyan tulajdonságokkal rendelkezzen, amelyek megkönnyítik a bizalom elnyerését a páciensek esetében. Csak az válassza ezt a pályát, akiben megvan a mások iránti empátia és az alapvető kedvesség.
Ha úgy gondolod, te szeretsz emberekkel foglalkozni, és jó pénzt keresni érdemes elgondolkodnod azon, hogy elindulsz a gyógymasszőr pályán! Kezdésnek ajánljuk, hogy menj el néhány kezelésre egy masszőrhöz, ahol ellesheted az alapokat.

A legfontosabb teendők az elején

  • Gondold át, hogy miért szeretnél masszőr lenni
  • Vedd fel a kapcsolatot gyógymasszőrökkel (ismerősök előnyben), és fogadj egy mentort, aki segít fog a kezdetekkor
  • Nézz utána módszeresen a masszázstechnikáknak
  • Válassz ki egy speciális területet, ami legjobban érdekel, pl. relaxmasszázs, sportmasszázs, svédmasszázs, nyirokmasszázs, stb.

Miután ezekkel kész vagy, érdemes körülnézni az iskoláknál. Manapság számos iskola kínál gyógymasszőr-képzést. A követelmény általában érettségi, valamint egy interjún is részt kell venned beiratkozáskor. Általában specializálódásra is van lehetőség (nyirokmasszőr, stb), amit később feltüntetnek a bizonyítványodban is.

Önképzés

Az iskolákon kívül más lehetőség is kínálkozik újoncként, például az önképzés. Szerencsére sok könyv található a témában, amikből jobban megismerheted az emberi testet, valamint új technikákat sajátíthatsz el. Nem is feltétlen kell a boltba menni könyvekért, hiszen otthonról is kényelmesen vásárolhatsz e-bookokat. Ezeket aztán gyakorlatban is ki lehet próbálni, például önkéntes masszázsokkal a családi, ismerősi körben.

Mostanra már tudod az alapvető lépéseket, melyekkel érdemes elindulni a gyógymasszőrré válás felé vezető úton. Ne feledd, hogy ehhez a hivatáshoz sok türelemre lesz szükséged, és könnyen kell tudnod kezelni az embereket. Az eredmény viszont mindenképp kielégítő: boldog páciensek, és magas fizetés!