Tippek az Otthoni Masszázshoz, Avagy Hogyan Válasszunk Zenét

Frissítő masszázs
Frissítő masszázs

Nincs annál jobb, mint egy kellemes masszázs a saját lakásunkban, pihentető zenével a háttérben. Az otthoni masszázs előnyei közé tartozik, hogy ezen a hozzánk igazán közel álló helyen élvezhetjük, valamint mi választhatjuk meg a háttérzenét hozzá. Nem mindegy azonban, hogy milyen fajta zenét választunk. Cikkünkből megtudhatod, mire figyelj oda az otthoni masszázsnál.

1. Válaszd ki kedvenc számaid, de egyeztess a masszőrrel!

A pihentető, frissítő masszázs egyik nagy titka abban rejlik, hogy előre egyeztetünk mindent a masszőrrel. Mivel a masszázs minősége főleg tőle függ, nagyon fontos, hogy előre megbeszéljük vele milyen számokat szeretnénk hallani. Egy gyors szám például befolyásolhatja a masszőr hangulatát, és ezáltal a masszázs „ritmusát”.

2. Mit a legcélszerűbb hallgatni a masszázs alatt?

Minden embernek más a zenei ízlése, ezért nem biztos, hogy ami számodra nyugtató, másnak is az. Ami biztos, hogy a gyors zenék általában felpörgetik az embert, így nem ajánlottak masszázs alá. Inkább lassabb számokat érdemes választani.

Fontos még tudni, hogy a számok, amiben énekelnek, a szövegük által jobban befolyásolják a hangulatod. Ugyanaz a lassú szám lehet pihentető, de lehangoló is – az éneknek és szövegnek köszönhetően. A legjobb tehát, ha éneket nélkülöző számok mennek a masszázs alatt, egyfajta háttérzeneként.

3. Alakítsd a környezetet a zenéhez!

A megnyugtató dallamok elősegítik az ellazulást, csakúgy, mint a kellemes környezet. Szerencsére otthon úgy alakíthatod a környezetet, ahogy szeretnéd, ezért érdemes beszerezni néhány dolgot a masszázshoz: illatos gyertyákat, gyógyteát, és néhány puha párnát. Fontos még, hogy félhomály legyen a szobában.

4. Tégy róla, hogy semmi se szakítsa meg a masszázst!

Az otthoni masszázs egyetlen hátránya, hogy váratlan hangok zavarhatják meg. Győződj meg róla, hogy kikapcsoltad a mobilt, és az ébresztőórát. A gyerekekről és háziállatokról pedig gondoskodhat valaki ideiglenesen.

A relaxáló masszázszenének tehát nagy szerepe van a masszázs minőségében. Válaszd ki tehát a megfelelő dallamokat, alakítsd ki a passzoló környezetet, és kellemes élményben lesz részed!