Ájurvédikus (Abhyanga) Masszázs Indiából

3746867_s
Abyanga masszázs

Abhjanga masszázs (abhyanga) eredetileg Indiából származik, ez egy igazi ősi keleti masszázs terápia, amellyel az Ájurvédák gyógyítják pácienseiket, így szerves része a gyógyászatuknak. Ugyanakkor, manapság használják, mint különálló masszázs terápiát is.
Az Abhjanga masszázs során a testet bekenik különleges meleg gyógynövényes olajokkal, amelyeket lassú, finom, gyengéd mozdulatokkal mélyen a testbe masszíroznak. Az eredeti keleti masszázs során 2 személy végzi a négykezes masszázst. Nyugaton ez már gyakran elmarad és egy masszőr végzi, az így is tökéletesen átérezhető kezelést.
A gyógynövényes olaj kiválasztása és összeállítása az egyének testének testtípusától függ, de alapösszetevője a kókusz- vagy szezámmag olaj.

Ajánlott az Ajurvédikus Masszázs:

  • szervezet méregtelenítésére
  • relaxációs kezelésre, stresszoldásra
  • immunrendszer erősítésére
  • izomzat és ízületek rugalmasságának javítására
  • bőr fiatalságának és rugalmasságának visszanyerésére
  • belső problémák kezelésére

Alapjában véve az abhjanga masszázs gyógyító masszázs, de remek frissítő és agyserkentő is egyben.
Ezenkívül rengeteg külső és belső regeneráló és javító hatása lehet: bőrsejt megújítás, izomzat regenerálás, vérkeringés és emésztés javítása, stb.

Ájurvédikus Masszázs Ellenjavallatai:

  • Nem végezhető ez a fajta masszázs, amennyiben valaki szív problémákkal küzd vagy szívritmus szabályzója van, esetleg hajlamos trombózisra.
  • Valamint alapvető higiéniás esetekben sem, amikor a páciensnek fertőzése vagy gyulladás van a szervezetében, esetleg lázas beteg.
  • Amennyiben allergiásak vagyunk a szezámra vagy a kókuszra, úgy jelezzük. A hozzáértő masszőrök azonban előre megkérdezik az allergiás reakciók elkerülése végett.

Az Abhjanga masszázs kitűnő választás, ha szeretnék serkenteni a gondolkodásunkat, felfrissíteni a testünket vagy egyszerűen csak lelki megnyugvás iránti igényünket akarjuk kielégíteni.
Sajnos ez a masszázs forma nem annyira elterjedt, így kisebb településeken kisebb városokban szinte biztos, hogy nem találunk megfelelően képzett ájurvédát vagy abhjanga masszőrt. Ebből adódóan nem is a legolcsóbb masszázs fajták közé tartozik. Ára elég változó- 8e – 15e Ft között mozog kezelésenként.