A 10 Legjobb Masszázstechnika

Napjainkban egyre többen kénytelenek megismerkedni a munkahelyi stressz fogalmával. Akik nehezen viselik ezt a fajta stresszt, kénytelenek előbb-utóbb szabadságra menni. Szerencsére azonban, a stressz elleni kezelés is fejlődik a betegség elterjedésével. Ezen kezelésmódok közé tartozik a munkahelyi masszázs is, amelynek a 10 leghatásosabb technikáját írjuk le:

1. Svéd masszázs

Ez az egyik legalapvetőbb masszázstechnika, amit általában az elsők között sajátítanak el a masszőrök. 5 alapvető lépésből áll:

  1. Masszázs erős karmozdulatokkal — ellazítja az izmokat
  2. Izommasszázs — ellazítja az izmokat, és serkenti a keringést
  3. Körkörös masszázs — felmelegíti a bőrt és az izmokat, elősegítve a csomók lazulását
  4. Ritmusos masszázs — gyorsítja a gázcserét, és a keringést
  5. Vibrációs masszázs — ez a technika a bőr és a fennmaradó izomfeszülés lazítására szolgál.

Amennyiben érdeklődik a svéd masszázs iránt, az alábbi linken jelentkezhet tanfolyamunkra! Svéd masszázs Tanfolyam Itt

2. Nyirokmasszázs

Ez a fajta masszázs különösen alkalmas a test specifikus területeinek kezelésére. A masszőr leginkább az öklét és könyökét használva, lassú és mély mozdulatokkal lazítja el az izomszöveteket és inakat. Ezáltal felgyorsul az izmok oxigéncseréje, és könnyebben lazulnak el a makacsabb csomók is.
Ha szeretne mindent megtanulni a nyirokmasszázsról kattintson és jelentkezzen a tanfolyamra! Nyirokmasszazs Tanfolyam Itt

3. Sportmasszázs

A sportmasszázs több masszázstechnika elemeit ötvözi. A legfőbb jellemzője, hogy specifikus izomcsoportokat céloz meg, amiket az ujjakkal masszírozva lazítást, pihentetést ér el a masszőr. Segíti továbbá a gyulladások múlását, az izomfáradtság csökkentését; valamint flexibilitásuk növelését.

4. Indiai Fejmasszázs

Ezen ősi indián technika — más néven Champissage — a nyakra, vállakra, fejre, és fejbőrre összpontosít. A masszázsra jellemző „samponozó” mozdulatok különösen elősegítik az agy vérkeringését, és hatásosak a különböző fejfájások ellen is.

5. Reflexmasszázs

A reflexmasszázs a láb és kéz területére koncentrál. Előkészítésként a masszőr felmelegíti e két testrészt lágy mozdulatokkal, majd egyenként kezeli az ott található idegvégződéseket, különösen ügyelve a feltárt merev pontokra.
Ha szeretné jobban megismerni, esetleg alkalmazni, reflexmasszázs tanfolyamra itt jelentkezhet: Talpmasszazs Tanfolyam Itt

6. Melegköves Masszázs

Ahogy a neve is sugallja, ez a technika felmelegített kövek használatán alapul. Az alkalmazandó kövek már a masszázs előtt vízben felmelegítésre kerülnek. Amint ez megtörtént, a test különböző részeire helyeződnek, ellazítva az ott található izmokat. A kezelés során a kövek megjárnak minden testrészt, kivéve az arcot. Miután kellően felmelegedett a test, a masszőr a köveket használva stimulálja a különféle izomcsoportokat.

7. Shiatsu Masszázs

Ez a távol-keleti technika egyfajta akupunktúrás ujjmozdulatokat alkalmaz. Egyes masszőrök a könyöküket és térdüket is használják a test nyomáspontjainak stimulálásához. Ennek eredményeként energia szabadul fel, majd ennek az áramlása a testben, ami fájdalomcsillapító, és keringést elősegítő hatású.

8. Neuromuszkuláris Masszázs

Különféle izomfájdalmak enyhítésére alkalmas legfőképp e technika, mellyel a masszőr feltárja izmaink problémás pontjait, majd folyamatos és lokális masszázzsal mentesíti azokat a fájdalomtól.

9. Terhesmasszázs

A várandós mamák kezelésére szolgál ezen kezelés, amellyel a hátat, feneket, lábakat, és a lábfejeket célozza meg a masszőr. A hát és fenék csak enyhén kerül masszírozásra, a nyaktól lefelé, majd fel; a bordák irányában. A lábak szintén enyhe masszázsban részesülnek. Ez a technika ellazítja az izmokat, és felgyorsítja a vérkeringést.

10. Aromaterápiás Masszázs

Ezt a masszázst nem kategorizálhatjuk szigorúan a technikák körébe, hiszen főleg illóolajok alkalmazásán alapul. A masszőr először alapvető technikákat alkalmazva ellazítja a testet, majd bedörzsöli esszenciális olajokkal. A különféle olajok más-más relaxáló hatást érnek el; általában a páciens dönti el, milyen olajjal szeretné kezeltetni magát.

A leírt masszázstechnikák nagy hasznára válhatnak mind a dolgozóknak, mind a munkaadóknak. A test masszázzsal való felfrissítése a munkahelyi morálnak is jót tesz, valamint a stresszmentes környezet kialakításában is szerepet vállal.