Masszázs Pocakkal – Kismama Masszázs

Nálunk nem számít még hétköznapinak, de Óceániában és Indiában régi hagyomány, hogy a kismama és babája harmonikus összhangját masszázzsal erősítik fel. Ezeknek a népeknek természetes, hogy a várandóság ideje alatt a nőnek és gyermekének is gyengéd érintésekre, szeretetre van szüksége.

Emellett a kismama ez idő alatt gyakran panaszkodik hátfájásra, lábfájásra. Ezt a zavaró körülményt igyekszik enyhíteni a masszázs és segít elérni azt, hogy a terhesség időszaka tényleg egy szép és örömteli időszak legyen. A fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint tudjuk nem a legjobb megoldást jelentik egy kismama ízületi fájdalmainak enyhítésére, de a masszázs kitűnően lazítja a feszült és fájó izmokat, oldja az esetleges stresszt.

A babamasszázs nem csak a kismamának, de a pocaklakó babának is jó közérzetet ad, hiszen az érintés, simogatás a baba érzékeit már magzati korban fejleszti és biztonságérzetét erősíti.

A kismama masszázst külön erre a célra szakosodott masszőrök végzik. Pontosan tudják, hogy egy állapotos nőt hogyan célszerű kezelni. A masszőr akkor lehet még biztosabb a dolgában, ha már a terhessége előtt kezelte a pácienst, hiszen akkor már volt ideje kiismerni izmaink állapotát. A korábbi ismeretség továbbá lehetőséget ad arra, hogy masszőrünk akár hasznos életmódbeli tanácsokkal készítsen fel a 9 hónapra. Így a várandóság alatt  még megfelelőbb kezelést tud nyújtani.

Maga a masszázs oldalfekvésben történik, így nem zavarja a pocakot sem. A kismamát egy meghatározott sorrend alapján végigmasszírozzák a bokától a nyakáig. Egy ilyen masszázs nem érinti a talpat, mert ott olyan reflexzónák találhatók melyek belső szerveinket stimulálják; ez pedig nem ajánlott áldott állapotban. A kezelés során a masszőr figyel a felhasznált olajra is, mert ebben az állapotban csak olyan anyagot masszírozhat a bőrbe, ami nem árthat a babának. A kismamamasszázs gyakoriságát tekintve nincs meghatározott ajánlott szám, ha valaki úgy érzi neki és a babának is jól esne, akkor nyugodtan megteheti, hogy elmegy a kezelésre. Az apuka sem árt, ha néha megjelenik kísérőként, mert ilyenkor elleshet néhány mozdulatot, amit a későbbiekben a babán és anyán is alkalmazhat.

A kismamamasszázs jótékony hatása, hogy az izomlazító mozdulatokkal és azzal, hogy megtanít lelkileg is ellazulni felkészít a szülésre. Szülés után úgy két hónappal babánkkal együtt járhatunk ismét masszázsra. Ami ilyenkor segít elkerülni a szülés után esetleg kialakuló depressziós állapotot és fizikailag enyhíti a babacipelés és szoptatás miatt kialakuló hátfájdalmakat. A babamasszázs pedig a kicsinek is jótékony hatású.