Cellulitisz Eltüntetése, avagy Hatásos-e a Cellulit Masszázs ?

Egy cellulitiszes vagyis narancsbőrös női comb.
Egy cellulitiszes vagyis narancsbőrös női comb.

A cellulit, vagy közismertebb nevén narancsbőr, akkor keletkezik amikor megváltozik a bőr alatti laza rostos kötőszövet alapállománya, a kötőszövetek megnyúlnak a bőr felszíne pedig rücskössé, göröngyössé, dudorossá válik. Leginkább a nőket érinti, mivel a nők kötőszövetei párhuzamosak – szemben a férfiak keresztszálas kötőszöveteivel – így nagy mértékben, könnyen tágulnak.

Kialakulása nem csak a túlsúlyos és idős nőket veszélyezteti, már 16 évesek combján, fenekén, karjain, hasán is fellelhetők. Elsősorban ezeken a testrészeken alakul ki, mivel itt tud nagyobb mennyiségű zsír raktározódni. A zsírsejtek megnövekednek, ezáltal lelassítják a vér- és nyirokkeringést, csökken a bőr hőmérséklete, anyagcserezavarok lépnek fel. Így nem csak esztétikai, hanem komoly egészségügyi problémát is okoz!

Narancsbőr Felismerése
A hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípünk egy bőrdarabot és azon ha narancshéj- szerű barázdák láthatók, akkor cellutiszes a bőrünk.
Kialakulásában több tényező játszik szerepet, ilyenek a:

  • nem megfelelő minőségű táplálék, és kevés folyadék fogyasztása
  • dohányzás, alkoholfogyasztás
  • stressz
  • mozgáshiány
  • örökletes tényezők
  • hormonális hatások, változások
  • nyirokrendszer elégtelen működése

A Cellulitis Kezelése Cellulit Masszázzsal
Jó eredménnyel kezelhető salaktalanítással és masszázzsal. A masszázs a legősibb gyógyeljárások közé tartozik, melynek egy speciális fajtája a cellulit masszázs. Javítja a vér- és nyirokkeringést, simábbá és feszesebbé teszi a bőrt. Használhatunk narancsbőr elleni krémeket, olajokat, amelyekkel fokozhatjuk a masszázs hatékonyságát.
Leghatásosabb masszázsfajták ebben a problémában a nyirokmasszázs, vákuummasszázs és az aromamasszázs.

Cellulit Masszázs Kézzel
A kézzel történő masszázs technikájának elsajátítása egyszerű: először kenjük be a kezelendő felületet anti-cellulitisz krémmel vagy olajjal. A mozdulatokat a szív irányába kell végezni. Mérsékelt erősséggel a következő néhány mozdulatok váltogatása következik: hosszú, söprő simítások, körkörös- majd gyúró mozdulatok, ezt követően a bőr gyengéd csipegetése, nyomkodása, ütögetése következik. Végül nyugtató, széles, simogató mozdulatokkal fejezzük be a gyakorlatot.
Hatásos a száraz bőr ledörzsölése is durvább szálú mosdókesztyűvel. Ha rózsaszínes lett a bőrünk az azt jelenti, hogy a mélyebb szövetek vérkeringése is felgyorsult, és a salakanyagok nagy része is el tud távozni.

Cellulit Masszázs Géppel
A gépekkel történő masszázs sokkal hatékonyabb, mint a kézi masszázs, mivel a véráramlást közel négyszer annyira fokozzák. Ilyenek pl.: a vákuum masszázskészülékek, a masszírozóövek, melyek otthon is könnyedén használhatók.

Ha mindenképp szakemberre bíznánk a narancsbőr eltüntetését és kezelését, masszázsszalonokba is ellátogathatunk, ahol személyre szabott kezelést kapunk, általában életmód tanácsadással egybekötve.

Mint ahogy a kialakulása is összetett, hosszabb folyamat, így az eltüntetéséhez is nagy kitartásra, rendszerességre és teljes életmódváltásra van szükség!
A legjobb, ha már fiatal korban próbáljuk megelőzni a kialakulását!