5 Tipp az Őszi Depresszió Ellen!

Ahogy a napok egyre rövidebbé válnak, néhányan megtapasztalják a depresszió egy sajátos formáját, az ún. szezonális hangulati zavart – az őszi depressziót. Legjellemzőbb panaszok: a túl sok alvás ellenére is fennmaradó kialvatlanság, az állandó késztetés a fokozott mértékű táplálékbevitelre vagy éppen teljes étvágytalanság, a reménytelenség és kilátástalanság érzésének állandósulása, a szexuális érdeklődés csökkenése, a társas kapcsolatok és az ezekre való igény beszűkülése.Oka elsősorban a természetes fény hiányára vezethető vissza.

Hogyan kerülhető el az őszi depresszió ? Néhány jó tanács ezekre a hónapokra:

Szabadtéri programok!
Mivel a probléma oka a természetes fény hiányában rejlik, a legjobb megoldás, ha minél több időt töltesz a szabadban, vidd magaddal a barátaidat, párodat.

Egy kis kényeztetés jól esik!
Ez az időszak a legjobb alkalom a testmasszázshoz: biztosítja a jó keringést, izomlazítást, stressz oldást, segíti a szervezet méregtelenítését!

Hangulatos környezet!
A szürke napokon használj minél több fényt a munkahelyeden és az otthonodban is. Szerezz be néhány illatgyertyát, hívd meg a barátaidat egy forró teára! Egy vidám társasággal csak úgy repül az idő!

Ne feledkezz meg a vitaminokról sem!
A levertséget gyakran a vitaminhiány okozza. Ebben az évszakban is ajánlott sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Legfontosabb a B-vitamin, mely kiválóan hat az idegrendszerre, biztosítja a megfelelő közérzetet és pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását.

Végül egy kis szépségápolás!
Látogasd meg a fodrászodat, tegyél fel egy szolid sminket, öltözz csinosan és a tükörképed visszamosolyog rád! És ne feledd: csak pár hónap és itt a tavasz!

Tudnunk kell, hogy a depresszió olyan komoly mértéket is ölthet, hogy egyedül már nem bírunk megbirkózni vele. Ha a család, barátok segítsége nem elegendő, mindenképp kérjük szakember segítségét!